Wednesday, July 18, 2007

Musim buah

as u ols know, skang ni everywhere akan ada org pacak khemas di tepi2 jalan hatta di mana saja tuk jual durian and other buah oso..tahun ni buah2an di dusun mentua sumer menjadik..tak perabih makan..sejak usia bertambah ni, aku agak kurang dgn durian..sewaktu muda dulu boleh abis berbiji2 skali hadap..skang bleh le pegi lam 4 5 ulas..tu pun perut dah rasa semacam..


Skang ni kat rumah, kat lam kereta sumer bau durian, dah ku campak segugus daun pandan lam kereta larling, mau seminggu nak nyahkan bau bauan tu, luckily kereta aku takde bau durian..kess..kes...anak2 pun dah complen tak tahan bau busuk ..semlm aku belah sumer durian dan store lam peti..

ada sesiapa ada resepi kek durian dak? tingin lak nak try...cekodok durian dah pernah cuba, pengat durian pun dah biasa buat ..

2 comments:

Red Mummy said...

kak

kita jumpa ye kak sabtu ni

kalo lailing x jg anak2, ko angkut je lailing ngan anak2 ko sekali kakkk

Jie said...

rajin tul dak ni nk dating²...