Tuesday, July 17, 2007

sawang sinun sawang sinin

maaaaaaalas btoi aku nak hapdate blog ni...busy pun iya dgn ragam garam kat opis, kat kg, kat rumah sendiri pun iye jugak..adoiiilaaaaaa, apa nak jadik anak omak sorang ni..feel sorry sesangat kat kengkawan yg visit this blog..masa tuk merayau2 (baca raya2 hantu raya) pun kureng..almost 2 weeks x jengok blog kengkawan, tetiba terkejut (beruk) gak ..yg jauh dah ada di malaya, yg femes dan berjauh hati, yang sakit dah beransur sihat...


16/7 1st day bulan Rejab, korang puasa dak semlm?..ni antara KELEBIHAN BULAN REJAB
"Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab,nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.
Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Sya'aban bulanku & bulan Ramadhan bulan umatku.


" Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus). "


semlm aku cuti anual.. mmg planned in advanced dah..nak balik Kg..tapi on Thusrday masih dilemma.. larling nak balik kg dia, aku nak balik Kg aku..selalu lagu ni kan? nampak cam tak sehaluan but we all dah laluinya ni bertahun2..dah tak heran..dah tak kisah..and both takde rasa feeling yg ganjil pun..well..we all faham each other.. and this time all the kids nak follow ibu balik Pahang, so si ayah senang hati drive sengsorang ke Perak nun.... petang ahad balik KL, the kids dah rindu nak jumpa ayah walhal baru jerk sehari tak jumpa..all the way sumer tidor, aku leh concentrate driving sambil layan hot.fm...

reach Bangi @ abt 11.45pm..luckily aku amik cuti senin..penat seh layan kereta sengsorang..but aku enjoyed sesangat spent time wif mak and abah kat Kg...terasa singkat sgt masa berlalu...

Kat Bangi plak, the moment aku step-in kat main door, dah smell sumthing, fuyooo..selonggok buah durian, manggis and rambutan kat dapur..atas dining table lak ada pulut, serawa durian and ikan kembong masak asam pedas...

Ok la tuk kali ni, takde gambo weh nak letak sini..gambo kat PC kat umah, tak koser aku nak kopikan ke tumbdrive, nanti argh aku dah pindah kat new dept, akan dapat notey baru..leh gebang lebih meriah nanti..

kepada adik2 akak yg sambut besday tu, akak ucapkan la sekali lagi selamat selamat selamat segala2nya..takde la hadiah dr akak yer, ada masa kita jumpa, akak melanjer le apa korang nak makan..

3 comments:

Jie said...

Akhirnya...lepas di jolok dgn galah..baru dia hapdet.

Ingat ke dah lupa password..hahaha:P

Red Mummy said...

sabar je lak jie...hehehehehe

anw, aku rasa ucapan bday tu termasuk aku lah gak tu kan? mekasih.

ko dok bangi kan kak?

meh lah singgah jap on 21st ni..

nak arap org serendah datang, bz kot lagi akak serendah tuh, coz FIL dia still x sihat..mandai2 je aku kan, tp tol kan kak jie?

Jie said...

ewah...ewah...dia lak jadi PA aku..

si Teh tu diam je..kita melalak kt sini...wat mcm umah sendiri..dulik ape kan..kan...

tul la tu....lagi pun korang g malam..aku ni lesen mlm susah dpt!