Thursday, May 24, 2007

C Tongong

korang ada baca paper, tang 2 ekoq sitanggang ngantor mak ke Pusat penjagaan org tua non-muslim tu tak? takde hati perut langsungggg..tergamak kan!!..ngalir airmata aku baca..

mak tu dah le bergelar hajah..korang dah ada ke yg bergelar hajah??...

haa..korang nak tahu..nama aku dah ada 'hajah' tauu...w/p aku lom jejak kaki ke Mekah lagi..
tu gara2 mak pak aku dulu le nak sangat melahirkan aku kat sana...depa pi naik Kapal laut..giler punya lama berlayar...biler ada kematian sewaktu pelayaran..jenazah akan di jatohkan kedlm laut..putih jer menjunam ke bawah..pak aku tak tahan pilu nengoknya..

harus si tanggang 2 ekoq tu diikat hidup2..hanyutkan kelaut..
tergamakkan sorang anak wat lagu tu ke mak kandung sendiri...

aku ni ha, nak lepaskan amar kat cikgu india (Vasanthi) tuk jaga dia from 9 am to 5pm punn, ber 1000 x aku pikir..aku bimbang gak di beri makan/minum benda yg bukan2 kat amar, dah le amar takleh tengok, apa disuap, di beri dia lahap ajer...tapi aku takde pilihan..yang ada samada aku hired maid duk tunggu dia kat sekolah sepanjang hari, dan anak aku lagik 2 org hantar kat tadika ataupun aku sendiri benti kerja..
disadvantage jika soh maid, kang buatnya dia tinggalkan amar kat sekolah, pastu dia merayau kat area brickfield or KL central, duk berdating bagai dgn mat2 indon/bangla/nepal, aku bukannya tahu punnn..takkan aku nak call kat sekolah amar every minutes kan?..


aku nak benti keje punn wat masa skang ni not d rite time laa..banyak debts yg aku nak kena setel..takkan nak burden kat larling aku lak?...so nak tak nak, amar aku serah kan aje le kat cikgu tu, belah pagi ada cikgu muslim yg ajor amar, cikgu rosnah nama nya..sorang cikgu yang bagus dan sememangnya bagus...cikgu pencen umur dah cecah 60 thn, dia cukup pengasih dgn anak2 istimewa ni..kerja pun bukan sbb duit, more kepada welfare or charity work la..cikgu Vasanthi cuma jaga amar dr 2.30 petang dan tunggu aku ambik @+- kul 5-5.15 ptg..tak lama, tapi aku sebagai ibu still khuatirkan..


Pix of d day




bakul ni dibeli kat charity shoppe kat sekolah amar, hasil kerja student disitu..


dan kerusi ni juga..cam tak cayerkan? tapi depa ada cara tersendiri tuk mengenal kaler..boleh request nak kaler ape..merah pun ado nok...
korang nampak dak dinding rumah aku tu, kaler apakah itew..jgn ada urang meroyan..aku tak tahu haa tak tahu..


amar bersantai di malam hari, fav sofa si amar ni, again korang nampak dak kaler ape yg lebih nyerlah...ha jawab

6 comments:

Equilibrium said...

haaaaaaaaaaaaaaaa...akhirnye berjaya gak saya hijack blog opah saya yg sengal ini...adeiii..salam pah...salam kenal...ingat kat saya lagik tak nie??? ke dah nyanyuk..wakakaka...nanti saya dtg hijack lagik ek...loni kat skool...

selamat hari jadik!(bile ntah!!!)

tehbunga said...

ececcee nantu omputih ni..skali opah sigi kang..
ngaji leklok..ingat kisah nasi lemak tu..moga dok berulang kat anak cucu opah..ops!!

tehbunga said...
This comment has been removed by the author.
sayda said...

my sis cikgu ngajar special kids gak.dulu kt umah slalu ikut die g scool.she's so patient la kak..mmg cikgu2 cani mesti ada byk patience kut.mmm..
ap2 pun kusi kaler ijo tu best.feveret! :D

Red Mummy said...

i love u la kak teh

ko suka merah

anak ko suka merah kan

yey!!!

aku dah sihat tau...

tehbunga said...

@sayda
akak tahu ko peminat ijo, tu sbb akak snap kosi tu.

@Red
glad to hear ko dah sihat..
aku tak sker merah tapi kan..banyak no kaler merah kat sorrounding aku..