Thursday, May 31, 2007

Hari Tanpa Tembakau

bercerita mengenai tajuk diatas, dedulu aku selalu berangan bahawasanya..(ececcee cam formal benor)..dapat life partner yg tidak berasap molot..bukan sbb ape..dikalangan family member aku takde yg merokok; abah; abang dan adik lelaki aku sumer nya hidup tanpa rokok;,,cintan yg aku hang almost 10 yrs tu pun tak menyentoh rokok..argh alangkah bahagianya aku kan!..rupernya gerimis jatuh sedang matahari tegak di kepala...org dulu kata kalo matahari dah tegak ataih kepala makna waktu solat zuhur dah sampai...lam kes aku ni rezeki tak berpihak kat aku..



larling aku; b4 kahwin janji nak get rid tabiat merokok; "skang tak boleh sbb takde benda nak isap"; katanya, ...kuhnun laaaa..hmm hampeh!!..aku plak tersangat alergic bau rokok..zaman bebaru kahwin mmg rajin le tergigit lidah bab ni...sungguh tak besh kan!!



korang ada tengok paper dak kes 7 beranak meninggal dan di kebumikan dlm satu liang..sadis kan..takziah tuk keluarga mangsa and al-fatihah.





satu2 adik lelaki aku..hidup tanpa rokok..bbq depan umah..selerakan nengok ketul2 ayam tu

8 comments:

Equilibrium said...

pada pandangan mata saya...merokok tidak menjadik isu besar...tapi bbq itu membuat kan saya pengsan lagik! (berapa kali seminggu harus saya pengsan ni???)

selamat menjamu selera

tehbunga said...

@equil
nasib la labu...HAAA..HAAA..

Mak Su said...

haluuu, salam salam... hari tanpa tembakau, tapi orang ada tetap ada tembakau...

Red Mummy said...

ayam tu satu hal buat aku ilang diet ni kang

adik ko pun dah leh ada bini tuuuu

Equilibrium said...

pah,how to make bbq smp nmpk soooo delicious cenggintu? nak resepi!
:D

tq

tehbunga said...

@maksu
tu le pasal...takleh idup tanpa tambakau..dah rutin

@Red
mmg sedap hingga jilat pinggan..ngehh..ngehh.

@equil
nak resepi yer..nanti pah koret gerobok carik resepi yer

Kak Jie said...

ayammmmmmmmmm lagik..issshhh...lapaQ

pasai merokok..sik bek Abg An tu tak merokok

Les Moulin said...

Waaaaaaaaaaaaaa sedapnya bbq!!! Ni makan sendiri ke kenduri nih?