Friday, June 15, 2007

dan untuk bapaku - Hj Mad Nor


17/06 kita2 sumer akan menyambut hari bapa..samada bapa masih ada atau telah kembali ke Rahmatullah, atau tak kurang juga telah ditinggalkan bapa idup2..maksudku ibu dan bapa berpisah hidup..


alhamudlillah, Mak dan abah aku masih berdiri dibumi ini w/p dah berusia dah kurang tenaga, abah ku sempat mewalikan kesemua anak pompuan, begitu jugak mak aku sempat menjaga kami dlm pantang...sentuhan dan keperihatan mak dan abah sentiasa di hati kami, setiap bulan selepas musim menuai (time gaji daa..) hati kami sentiasa mengamit tuk pulang ke kampong menghabiskan cuti hujung minggu bersama2...


kata org, lelaki sumernya sama, bila berduit dan berharta skit, hasil tuaian mencecah 5 ke 6 angka, rupa paras yg sedap mata memandang, mula laaaa lupa asal usul...berhajat nak ikut sunnah, berjinak dgn kelab itu ini, nak cuba main no, nak rasa sedap tak air itu..dan macam2 dlm kepala yg lebih kepada hayalan..


bagi aku abah aku tak termasok dlm golongan tu sumer, setia dgn mak aku sehingga akhir hayat..susah senang bersama2 membesarkan kami sumer..w/p bapak cuma keje kampong..


terimakasih abah..



mak, abah bersama adik bongsu aku yg kematian suami dan 2 org anaknya



6 comments:

Equilibrium said...

opahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

equil yg sengal udah kembalik!!!hahahha

nantikan kesengalan yg makin menjadik2 nie!!!

saya assume opah sgt lawa (mengalahkan saya! hins...)pabila saya tgk adik opah...

hahahaa..
hepi weekend k

muah

tq for all

tehbunga said...

@equil
jom le kita sengal sesama...
w/p ahkak agak veteran tapi ape kelas nak voque..baik ambik mudah, pe org muda selalu kata "ringan2 jerk"..hikkhikkk

sayda said...

new layout nampak.
~ happy weekend kakteh~

Zura@Kak Long said...

teh....seronok masih ada abah. Cantik hijau blog ni ..suka

Jie said...

owh.....silau ke mataku ?

selamat menghijaujab blog erk!

kakjie ni kata org...sebiji perangai mcm ayah....berckp apa yg perlu je....pendiam...(hiks..pendiam sebenarnya..kuang..kuang..kuang..) penyabar...

anak sulung kot..mmg lebih rapat dgn abah

tehbunga said...

@sayda & KakLong
Teh mmg peminat ijo & blue..hikkhikk


@kujie
aku pun sangat le rapat dgn abah aku..lebih closed dr mak kekdahnya