Saturday, February 10, 2007

sayu hati ku

petang semalam aku amat terkejut melihat penuh tanda/kesan2 calar dibadan amar..Cikgu Vasanthi yg biasa menunggu aku tidak kelihatan petang semlm...amar terbaring di sofa dijaga oleh seorag warga india yg kurang fasih berbahasa ibunda mahupun english...aku dukung amar kekereta..perjalanan dr brickfield ke BBBangi kali ini mengambil masa agak lama drp biasa...aku sms larling, katanya biasa begitu jika hari Jumaat...

aku mula memikirkan beberapa kemungkinan..kesian amar...kalo sungguh tepat apa yg bermain di kotak fikiran aku..hmm aku perlu confront cikgu V isnin nanti...

hari ini sempat jugak aku survey 1 kindy yg baru dibuka satu lorong dgn rumah aku...
kindy khas unt those adik2 yg istimewa seperti hyperact, authism, etc..
aku cuba bertanya jika boleh terima anak istimewa cacat penglihatan...aku kuat untuk mendaftar amar ke situ..w/p fess agak mahal...tapi aku rasa aku afford to pay that much dgn income aku sekarang...

sengaja letak disini, untuk info readers blog ini

admission fee : 150
Learning gears : 120
Uniform : 45

Monthly fee (choose either morning or afternoon session) : 350
Whole day/Day care : 450

maknanya aku kena bersiap dengan $$$$... almost 1k tuk

amar 350
amir 150
maid 400

tahun 2008, bila si girl dah ke kindy, akan bertambah lagi rm150-200...

harus aku pencen awal tapi tapi ada ke skim pencen tuk pekerja swatsa...ngehhh..ngehhh..

3 comments:

Aina said...

Biarlah berbelanja lebih sikit asalkan anak anak dapat penjagaan yang sempurna kan...

tehbunga said...

Betul tu aina..setuju sesangat..
lagi pun amar anak istimewa..
thanks jengok blog Teh..

Les Moulin said...

Hello Teh,

I must tell you that I rasa sebak bila masuk blog you and to read and look at your son ... you must be very strong, I tabik kat you. For your info, I pun ada adik istimewa and I must say not easy to take care of people like him. Need lot of patience and courage.