Saturday, April 12, 2008

welcome back

ku terlajak tidor pagi ni,
walhal jam udah ku kunci seawal 6.30..awal ke? hik
kalo weekdays aku kejut tidor tiap kul 5.30 pagi
almaklum mak ni kerja kuli batox ajerk
seawal 7 dah terpacul depan screen
kang ada plak user out there yg melalak bila call idak di sambut

kelam kalibut ku kejutkan anak 1
si abang ada kelas solat bistari kat sekolah
lapor diri jam 8
aku mandi bih kurang,
gosok baju melayu
anak satu pilih kaler ijo pucuk pisang


reach school gate lam ngam2 kul 8
idak le terlewat
pastu salam peluk cium
aku ke maybank masukkan 2 keping cheque
langsung beli sarapan pagi

masuk rumah, tugas sebagai ibu dan isteri dah sedia menanti
uwaaa..penat seh, bila la nak abis keje2 ni sumer
ling oo ling, tolong la bantu

related dgn tajuk,
ku terasa nak wat comeback la pulok
nama pun 1roof
akan ku tepet segala mak nenek citer lam ni
harap ada yg sudi menjengok..





anak 1 dan anak 3






anak teman yang tengah tu, kiri kanan anak adik2 teman
anak 1 dan anak 3




nota tumit : 1 impian, sebuah kejayaaan ..chaloo

1 comment:

Akinogal said...

See Please Here