Friday, June 08, 2007

hapdate tuk seminggu

nothing interesting tuk seminggu ni..tak gempak cam ahkak sorang tu..almaklum saper le kite ni ha...ordinary person with ordinary life in d ordinary shoes..takde meroh, takde ijo, takde birhu..kelabu taik anjing jugak adaaa....eh eh apsal aku ni..diva ttp diva kan..

minggu yg less happening; kena attend training yg membosankan 2 hari, kena tinggal oleh larling 3 hari, yg paling siot kena kansel cuti, ntah lahabau mana duk arrange trainning at very2 the last minit...koser tul haku..hancuss sumer plan aku nak bercuti2 malaysia..sian kat anak2 aku duk excited berangan bagai..aku cam kakjie gak..only deserve holiday dlm negeri..well, at least ada la kan...




rumah kampong tempat aku dilahirkan dan tempat aku dijabkabulkan..lepas tu mak abah aku dah pindah umah baru..ni rumah pusaka la..sayang, a few yrs jerk takde penghuni, dah lapuk..


anak2 buah aku..ce tengok line tu, yg ketot di tengah, kelako kan!

kan main riang ria depa kat kg tok kat Pahang..anak dara aku yg duk pengang kangkangan tu.auww!!

petang ni naik cameron highland, ahad balik aa..harap2 hiway clear a..last sunday 7hrs duk berenjut2 ataih jalan..bumper to bumper all the way from pekan bidor..if normal traffic only roughly 21/2 hrs from kg Opah to homesweethome..that day aku sampai bangi kul 3am..nyumpah seranah dlm kereta toksah cakap aaa..larling truih MC hari tu, aku jeles yg amat, luckily dlm training room aku dapat seat nun bakangg..leh wat pojek taik mata....

6 comments:

sayda said...

cameroon? pe sume org nk p tpt sejuk nih.org kt sini kesejukan.nk cari tpt panas nih.uhuhu

Red Mummy said...

alah mak teh eh kak teh ni...ke situ lak dia tau nak low profile bagai

orang selalu jenguk akak lah, holiday kat memana pun sama as long as wt yr loved ones. and my laki is here tu yang ktiorg anak beranak serang beijing..

x de dah pi jejauh, dah bankrupsi ni.

Kak Jie said...

mak teh.... comei² la anak dara depa no..acuan mak dia , ye kan??

huhu..dh kembang semangkuk la tu.

Mak Su said...

Hai.. cantik nampak umah kampung tu.. tak de ker sesapa nak bermastautin kat situ agik?

tehbunga said...

@sayda..
abis tempat tu jerk ahkak afford tuk pergi..

@red
besh siot kalo dapat selalu accompany laki camtu gituk ek..aku sejak beranak 3 ni dah jarang follow..masa anak sorang dulu always gituk..

@kujie
bukan semangkuk lagik dah..sebesen penuh..hikkhikk..
alhamdulillah kurnian Allah

@maksu
rumah tu baaaaaaaaaanyak kenangan woo..my first nite pun kat situ..arghh gataii

Eida said...

oooo mak teh asal dari kampung abg kiter tu...Temerloh ekss. Keluarga mertua Eda kat Felda Sri Siantan tu jer

syok tu..naik Cameron, leh tengok bunga lawo², tengok pokok teh sedap gok tuu